Laster bilder

Laster bilder

GORE-TEX Surround
Alfa Air™
Lyng A/P/S GTX M
Lyng A/P/S GTX M
Lyng A/P/S GTX M
 • Lyng A/P/S GTX M - Alfa Red
 • Lyng A/P/S GTX M - Alfa Red
 • Lyng A/P/S GTX M - Alfa Red

Lyng A/P/S GTX M

Lett hiking sko for sti og lettere sekk.

Legger tilLegg i handlekurvGratis frakt og retur!

Siste dato for garantert levering før jul er 12. desember! Men vi kommer stå på for å få frem så mange ordre som mulig også etter denne datoen. ×
JEGER #3 - 2016

“Slående med denne modellen er lav vekt og en fantastisk komfort. Den er svært myk og behagelig, og slutter seg godt omkring foten.”

APS - Alfa Pro Series

– Uovertruffen teknisk konstruksjon og funksjon. Våre mest innovative produkter.

Viktigste funksjoner

GORE-TEX® Surround

Ny GORE-TEX®-teknologi som puster rundt hele foten - også under!

Vibram® Grip A/P/S yttersåle

Revolusjonerende yttersåle som gir godt feste på både våte og tørre underlag.

Alfa Air™

Lett og vedlikeholdsfritt overmateriale. Trenger kun rengjøring!

Om Lyng A/P/S GTX M

En lett hiking sko med tett passform og lett ankelstøtte. Det vedlikeholdsfrie yttermaterialet AlfaAir™ trenger ikke annet vedlikehold enn kun å skylles av. Kombinert med GORE-TEX® Surround System, som puster 360° rundt foten, er disse skoene svært pustende og vanntette for høy komfort hele dagen. Grunnet dette pustende systemet hvor vann kan penetrere luftekanalene vil man ved aktivitet i vått terreng kunne oppleve en kald følelse, da vann omslutter foten. Takket være GORE-TEX® membranen blir man allikevel ikke fuktig på føttene. Snøresystemet med doble låsekroker forenkler individuell tilpasning. EVA mellomsålen er lett og støtabsorberende, mens yttersålen Vibram® Grip A/P/S sørger for svært godt grep på både tørt og vått underlag. Yttersålen er myk uten at det går på bekostning av grep eller torsjonsstabilitet.

 • Vekt: 545 g pr sko/støvel (EU 42)
 • Skafthøyde: 12.0 cm (EU 42)
Lær om vedlikehold
Lyng A/P/S GTX M - mainPhoto2
Bruksområde

Vanntett 5

Pusteegenskaper 4

Sålestivhet 2

Isolasjon 2

Ankelstøtte 2

Materialer

 • Alfa Air™

  Alfa Air™ består av to laminerte lag. Det ytterste materialet er perforert microfiber som er svært slitesterkt og vedlikeholdsfritt. Det andre laget kan varieres for å gi ulike bruksegenskaper, som ekstra god pusteevne, elastisitet eller ekstra isolasjon.

 • GORE-TEX Surround

  GORE-TEX Surround er en teknologi som kombinerer 100% vanntetthet og svært god pusteevne på en svært innovativ måte, og brukes på våre lave og middels høye A/P/S hiking sko. Teknologien sørger for ekstra gode pusteegenskaper fordi skoene også puster under føttene gjennom luftkanaler som ventileres ut på siden av skoene. Vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Sko med surround-teknologien egner seg best til bruk under varme forhold, og teknologien sørger for at dine føtter har det tørt og komfortabelt selv ved høye temperaturer eller høy aktivitet.

  Vi gjør oppmerksom på at disse skoenes åpne konstruksjon gjør at vann også kan trenge inn gjennom luftekanalene på siden, f.eks. hvis man tråkker i vann eller myr. Mange vil da oppleve en litt uvant/rar følelse når føttene blir avkjølt av vannet. Dette er helt normalt og har ingen betydning i forhold til å holde deg tørr på føttene - den vanntette GORE-TEX innersokken sørger for det.  Denne egenskapen kan også utnyttes til å kjøle ned føttene en varm sommerdag uten at man blir våt.


Såleteknologi

 • Anatomic Insole

  Anatomisk utformet innleggssåle i pustende materiale med god oppsugingsevne som holder føttene tørre og behagelige. Skumkonstruksjonen har støtdempende egenskaper som motvirker slitne føtter og gir god komfort. Sålen har antibakteriell overflate for å motvirke lukt.

 • Lightweight EVA Midsole

  Svært lett og støtabsorberende.

 • Surround L-Board

  Ventilerende binnsåle med innlagte luftkanaler under foten. Svette og varme føres raskt bort fra foten og ut av skoen.

 • Vibram® Grip APS

  Grip APS er en spesialutviklet såle fra Alfa Sko AS og Vibram®. Mønsteret gir et optimalt sålegrep og er tilpasset våre lave- og middels høye tursko/hikingsko. Definerte knotter gir et sikkert grep i ujevnt terreng, og den definerte kanten rundt sålen gir godt feste på stein og grus. Sålen har også en godt definert hel som gir ekstra godt feste i nedoverbakker. Mønsteret er utformet slik at jord og grus ikke fester seg.


Passform og Støtte

 • Double Lock System

  Snøresystemet består av fire låsekroker på hver støvel. Slik kan man låse lissene over vristen, justere lissene over ankelens bøyepunkt, for så å stramme og låse før man snører selve skaftet. Slik kan man snøre stramt eller løst over vrist og ankel, uavhengig av hverandre.

 • Standard-last Hiking mid and low

  Tett og stødig passform som gir full kontroll over bevegelsene dine, rund hælfasong som gir minimal risiko for gnagsår.


Andre funksjoner

 • Complete protection

  Kalosjering rundt hele nedre del av skoen som gir ekstra slitestyrke og forlenger skoens levetid.

 • Hang Up

  Gir mulighet for enkelt å henge opp støvlene, eller hekte dem sammen som et par.

 • Mini Gaiter

  Elastisk gaiter i toppen av støvelen holder kvister, rusk og stein ute.

 • Taped Seams

  Tapede sømmer for økt vannmotstand.

 • Laces

  Alfa bruker kun impregnerte lisser for å forhindre at de trekker vann.

Størrelsesguide

Størrelsesguide

For enkelt å måle fotens lengde legger du et papir inntil veggen. Plasser så foten (barfot eller med en tynn sokk) på papiret med hælen inntil veggen. Det er viktig å stå oppreist når man måler. Sett en strek foran den lengste tåa, og mål med en linjal. Mål begge føttene; det er ikke uvanlig at den ene foten er større enn den andre. Når du har stadfestet fotens lengde legger du på et overmål som vil bestemme hvilke type sko eller støvel du skal kjøpe.

OVERMÅL

Jakt og fjell

 • Hiking Low og Hiking Mid ca. 1 cm.
 • Fjellstøvler, jaktstøvler og vinterstøvler ca. 1,5 cm.

Skistøvler

 • Racing ca. 1 cm.
 • Backcountry, Touring og Expedition ca. 1,5 cm

Proff

 • Lavsko og skolett ca. 1 cm.
 • Støvel ca 1,5 cm.

For å finne din størrelse bruker du det totale centimetermålet (inkludert overmål) og velger respektive størrelse fra tabellen over. Evt kan du ta det totale centimetermålet (inkludert overmål), gange tallet med tre og dele på to. Rund opp til nærmeste hele tall for å finne din størrelse.

Disse metodene fungerer som veiledere. Vi anbefaler at man alltid prøver skoene for å finne den perfekte støvelen og passformen da ingen føtter er like.

×