Personvern

Alfa Sko AS samler inn, behandler og analyserer opplysninger om bruk, trafikk og hendelser på våre nettsider; alfa.no, alfaoutdoor.se og alfaoutdoor.com. Ved å besøke og bruke disse nettstedene godtar du vilkårene som er gitt nedenfor.

Alfa Sko AS er datakontrollør for opplysningene vi samler inn og vi er ansvarlige for dine personopplysninger (referet til som «vi» eller «oss» i denne personvernerklæringen).

Vi bruker informasjonen vi får gjennom nettstatistikkdata til å drive tjenesten, opprettholde kvaliteten på tjenesten og gi generell kunnskap om bruken av nettstedene. Opplysningene brukes også til å skaffe innsikt og evne til ytterligere forbedring av brukeropplevelsen for kundene og de besøkende på nettsidene.

1. KONTAKTINFORMASJON

Har du spørsmål rundt personvern eller ønsker innsyn, korrigering eller sletting av dine personopplysninger kontakt oss på webshop@alfa.no så er vi klare til å hjelpe deg.

Vi følger til enhver tid de lover som gjelder for personvern i Norge og Europa. Dette gir de registrerte rettigheter til innsyn, korrigering og å bli glemt.

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi samler inn og bruker dine personopplysninger og du mener behandlingen av personopplysningene er i strid med gjeldende lover har du rett til å klage til Datatilsynet. Men vi setter stor pris på om du kontakter oss først slik at vi får mulighet til å løse dette direkte.

Det er viktig at informasjonen vi har om deg er korrekt og oppdatert. Vennligst gi oss beskjed om det er noen endringer vi burde oppdatere ved å sende en e-post til webshop@alfa.no

2. HVILKE OPPLYSNINGER SAMLER VI OM DEG?

Personopplysninger betyr all informasjon som er i stand til å identifisere et individ. Det inkluderer ikke anonymiserte opplysninger.

Vi kan behandle følgende typer personopplysninger om deg:

  • Identitetsopplysninger: kan inneholde fornavn, etternavn, brukernavn, sivilstatus, tittel, fødselsdato og kjønn.
  • Kontaktopplysninger kan inneholde faktureringsadresse, leveringsadresse, e-postadresse og telefonnumre.
  • Finansopplysninger kan inneholde bankkonto og betalingskortdetaljer.
  • Transaksjonsopplysninger kan inneholde detaljer om utbetalinger mellom oss og andre detaljer om kjøp som er gjort av deg.
  • Tekniske opplysninger kan omfatte innloggingsdata, nettverksprotokolladresser, nettlesertype og -versjon, nettleserpluggformer og -versjoner, tidssoneinnstilling og -plassering, operativsystem og plattform og annen teknologi på enhetene du bruker for å få tilgang til dette nettstedet.
  • Profilopplysninger kan inneholde brukernavn og passord, kjøp eller bestillinger, interesser, preferanser, tilbakemelding og spørreskjema.
  • Bruksopplysninger kan inneholde informasjon om hvordan du bruker nettstedet, produktene og tjenestene våre.
  • Markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger kan inkludere dine preferanser når du mottar markedsføringskommunikasjon fra oss og våre tredjeparter og dine kommunikasjonspreferanser.

Vi kan også behandle aggregerte data fra dine personopplysninger, men disse dataene avslører ikke identiteten din, og som sådan er det ikke i seg selv personopplysninger. Et eksempel på dette er hvor vi vurderer bruksopplysningerene dine for å finne ut hvor mange prosent av nettstedbrukerne som bruker en bestemt funksjon på nettstedet vårt. Hvis vi kobler aggregerte data med dine personopplysninger slik at du kan identifiseres fra den, blir den behandlet som personopplysninger.

 Sensitive opplysninger

Vi samler ikke inn sensitive opplysninger om deg. Sensitive opplysninger refererer til opplysninger som inneholder detaljer om rase eller etnisitet, religiøs eller filosofisk tro, sexliv, seksuell orientering, politiske meninger, fagforening, informasjon om helse og genetiske og biometriske opplysninger. Vi samler ikke inn opplysninger om kriminelle overbevisninger og lovbrudd.

Hvor vi er pålagt å samle inn personopplysninger ved lov eller i henhold til kontraktens vilkår mellom oss og du ikke gir oss disse dataene når du blir bedt om det, kan vi ikke være i stand til å utføre kontrakten (for eksempel å levere varer eller tjenester til deg). Hvis du ikke gir oss de forespurte dataene, må vi kanskje avbryte et produkt eller en tjeneste du har bestilt, men hvis vi gjør det, vil du bli varslet.

3. HVORDAN SAMLER VI PERSONOPPLYSNINGER?

Vi samler inn opplysninger om deg gjennom en rekke forskjellige metoder, inkludert:

  • Direkte interaksjoner: Du kan oppgi opplysninger ved å fylle ut skjemaer på vår side (eller på annen måte) eller ved å kommunisere med oss via post, telefon, e-post eller på annen måte, inkludert når du:
    • bestiller våre produkter eller tjenester;
    • oppretter en konto på nettstedet vårt;
    • abonnerer på vår tjenester eller publikasjoner;
    • ber om ressurser eller at markedsføring sendes til deg;
    • deltar i en konkurranser, promotering eller undersøkelse; eller
    • gi oss tilbakemeldinger.
  • Automatiserte teknologier eller interaksjoner: Når du bruker nettstedet vårt, kan vi automatisk samle inn tekniske opplysninger om utstyret ditt, surfinghandlinger og bruksmønstre. Vi samler inn disse dataene ved hjelp av informasjonskapsler, serverlogger og lignende teknologier. Vi kan også motta tekniske data om deg hvis du besøker andre nettsteder som bruker våre informasjonskapsler. Vennligst se vår informasjonskapelspolicy for ytterligere detaljer.
  • Tredjeparter eller offentlig tilgjengelige kilder: Vi kan motta personopplysninger om deg fra ulike tredjeparter og offentlige kilder som beskrevet nedenfor.
  • Tekniske data fra følgende parter:
    • Analytiske leverandører som Google basert utenfor EU;
    • annonseringsnettverk som Google og Facebook basert utenfor EU; og
  • Kontakt-, finans- og transaksjonsopplysninger fra leverandører av tekniske, betalings- og leverings tjenester som Stripe basert utenfor EU.

4. HVORDAN BRUKER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER

Vi vil bare bruke dine personopplysninger når loven tillater dette. De vanligste bruksområdene til dine personopplysninger er:

  • Hvor vi trenger å utføre kontrakten mellom oss.
  • Hvor det er nødvendig for våre legitime interesser (eller tredjeparts) og dine interesser og grunnleggende rettigheter ikke tilsidesetter disse interessene.
  • Hvor vi må overholde en lovlig eller lovlig forpliktelse.

Vanligvis er vi ikke avhengig av samtykke som et juridisk grunnlag for behandling av dine personopplysninger, annet enn i forhold til å sende markedsføringskommunikasjon til deg via e-post. Du har rett til å tilbakekalle samtykke til markedsføring når som helst ved å sende oss en e-post til webshop@alfa.no.

Formål for behandling av dine personopplysninger

Nedenfor er en beskrivelse av måtene vi har til hensikt å bruke dine personopplysninger og de juridiske grunnene som vi vil behandle slike data på. Vi har også forklart hva våre legitime interesser er der det er relevant.

Vi kan behandle dine personopplysninger til mer enn ett lovlig grunnlag, avhengig av det bestemte formålet vi bruker opplysningene dine til. Vennligst send oss en e-post på webshop@alfa.no hvis du ønsker ytterligere detaljer om juridiske grunnlaget for å behandle personopplysninger utover det som fremkommer nedenfor:

 

Formål: Registrering av deg som ny kunde

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: Utføre kontrakten med deg


Formål: Behandle og levere dine ordre, inkludert behandling av betaling og avgifter

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger, Finansopplysninger, Transaksjonsopplysninger og Markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: Utføre kontrakten med deg

 

Formål: Å administrere vårt forhold til deg som inkluderer å informere deg om endringer i våre vilkår eller personvernpolicy og be om dine tilbakemeldinger eller å gjennomføre en undersøkelse

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger, Profilopplysninger, og Markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: (a) Utføre kontrakten med deg, (b) Nødvendig for å overholde vår juridiske forpliktelse og (c) nødvendig for å holde våre opplysninger oppdatert og få tilbakemeldinger fra kunder på våre produkter og tjenester.

  

Formål: Å gjøre det mulig for deg å delta i en uttrekninger, konkurranser eller å gjennomføre en undersøkelse

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger, Profilopplysninger, Bruksopplysninger og Markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: (a) Utføre kontrakten med deg, (b) Nødvendig for oss for å studere hvordan kundene våre bruker våre produkter / tjenester, utvikle dem og utvide virksomheten vår.

 

Formål: Å administrere og beskytte vår virksomhet og vårt nettsted (inkludert feilsøkning, dataanalyse, testing, systemvedlikehold, support, rapportering og lagring av data)

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger og Tekniske opplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: (a) Nødvendig for å drive vår virksomhet, administrasjon og IT-tjenester, nettverkssikkerhet, for å forhindre svindel og i forbindelse med en omorganisering av virksomheten eller omstrukturering av virksomheten og (b) nødvendig å overholde lovlige forpliktelser

 

Formål: Å levere relevant nettsideinnhold og annonser til deg, og måle og forstå effektiviteten av annonseringen vår

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger, Profilopplysninger, Bruksopplysninger, Markedsførings- og kommunikasjonsopplysninger og Tekniske opplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: Nødvendig å studere hvordan kundene bruker våre produkter / tjenester, utvikle dem, å utvide virksomheten vår og informere vår markedsstrategi

 

Formål: Å bruke dataanalyser for å forbedre nettstedet vårt, produkter / tjenester, markedsføring, kundeforhold og erfaringer

Type opplysninger: Tekniske opplysninger og Bruksopplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: Nødvendig for å definere typer kunder for våre produkter og tjenester, for å holde nettstedet oppdatert og relevant, for å utvikle vår virksomhet og for å informere vår markedsstrategi

 

Formål: Å gi forslag og anbefalinger til deg om varer eller tjenester som kan være av interesse for deg

Type opplysninger: Identitetsopplysninger, Kontaktopplysninger, Profilopplysninger, Bruksopplysninger og Tekniske opplysninger

Lovlig behandlingsgrunnlag: Nødvendig for våre legitime interesser for å utvikle våre produkter / tjenester og øke vår virksomhet

 

Markedskommunikasjon

Du vil motta nyhetsbrev og annen markedskommunikasjon fra oss hvis du har:

enten

  • kjøpt varer eller tjenester fra oss; eller
  • hvis du har gitt oss dine opplysninger gjennom å melde deg på vårt nyhetsbrev;

og

  •  hvis du ikke har meldt deg av våre nyhetsbrev.

Vi vil alltid spørre deg om ditt samtykke før vi deler dine personopplysninger med en tredjepart for deres markedsføringsformål.

Du kan spørre oss om å slutte å sende deg nyhetsbrev og annen markedskommunikasjon når som helst ved å trykke på avmeldingslinken i nyhetsbrevene ELLER ved å sende oss e-post til webshop@alfa.no.

Om du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og annen markedskommunikasjon lenger, vil vi slutte å sende deg denne typen kommunikasjon. Dine personopplysninger vil så langt vi har lov til slettes eller anonymiseres, men dette gjelder ikke for personopplysninger som er gitt til oss som et resultat av et produkt- / servicekjøp, garantiregistrering, produkt / tjenesteopplevelse eller andre transaksjoner.

Endring av formål

Vi vil kun bruke dine personopplysninger for de formålene vi samler de inn for, med mindre vi med rimelighet anser at vi må bruke de av en annen grunn, og at grunnen er kompatibel med det opprinnelige formålet. Hvis du vil vite mer om hvordan behandlingen av den nye hensikten er kompatibel med det opprinnelige formålet, vennligst send oss en e-post på webshop@alfa.no.

Hvis vi trenger å bruke dine personopplysninger til et formål som ikke er relatert til formålet vi har samlet opplysningene for, vil vi varsle deg og vi vil forklare det juridiske grunnlaget for behandling.

Vi kan behandle dine personopplysninger uten din kunnskap eller samtykke der dette er påkrevd eller lovlig.

5. FORTROLIG UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi må kanskje dele dine personopplysninger med partene som er angitt nedenfor for de formål som er angitt i tabellen i punkt 4 ovenfor:

  • Tjenesteytere som tilbyr IT og systemadministrasjonstjenester.
  • Profesjonelle rådgivere, inkludert advokater, bankfolk, revisorer og forsikringsselskaper som tilbyr rådgivning, bank, juridisk, forsikring og regnskapstjenester.
  • Skatteetaten, tollvesenet og andre myndigheter basert i Norge og andre relevante jurisdiksjoner som krever rapportering av behandlingsaktiviteter under visse omstendigheter.
  • Tredjeparter som vi selger, overfører eller fusjonerer deler av vår virksomhet eller våre eiendeler til.

Vi krever av alle tredjeparter som vi overfører opplysningene dine til at de skal respektere sikkerheten til personopplysningene dine og behandle den i samsvar med loven. Vi tillater bare disse tredjepartene å behandle dine personopplysninger for spesifiserte formål og i samsvar med våre instruksjoner.

6. INTERNASJONALE OVERFØRINGER

Land utenfor EØS-området gir ikke alltid det samme beskyttelsesnivået til dine personopplysninger, så europeisk lov har forbudt overføring av personopplysninger utenfor EØS, med mindre overføringen oppfyller visse kriterier.

Mange av våre tredjeparts tjenesteleverandører er basert utenfor EØS, slik at behandlingen av dine personopplysninger vil innebære overføring av opplysninger ut av EØS.

Når vi overfører dine personopplysninger ut av EØS, gjør vi vårt beste for å sikre en tilsvarende grad av sikkerhet for opplysningene ved å sørge for at minst en av følgende garantier er implementert:

  • Vi overfører bare dine personopplysninger til land som har blitt ansett å gi et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger av Europakommisjonen. eller
  • Når vi bruker visse tjenesteleverandører, kan vi bruke spesifikke kontrakter eller adferdskodekser eller sertifiseringsmekanismer godkjent av EU-kommisjonen, som gir personopplysninger samme beskyttelse som det har i Europa. eller
  • Når vi bruker tilbydere basert i USA, kan vi overføre opplysningene til dem dersom de er en del av EU-US Privacy Shield, som krever at de gir tilsvarende beskyttelse til personopplysninger som deles mellom Europa og USA.

Hvis ingen av de ovennevnte garantiene er tilgjengelige, kan vi be om ditt eksplisitte samtykke til den bestemte overføringen. Du har rett til å trekke tilbake samtykket når som helst.

Vennligst send oss en e-post på webshop@alfa.no hvis du vil ha mer informasjon om overføring av dine personopplysninger ut av EØS.

7. DATASIKKERHET

Vi har satt inn hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å forhindre at personopplysningene dine blir mistet, brukt eller åpnet på en uautorisert måte, endret eller avslørt. I tillegg begrenser vi tilgangen til dine personopplysninger til de ansatte, agenter, entreprenører og andre tredjeparter slik at de kun har tilgang til de opplysningene de trenger for å gjøre sine oppgaver. De behandler bare dine personlige opplysninger på våre instruksjoner og de er underlagt taushetsplikt.

Vi har satt i gang prosedyrer for å håndtere eventuelle mistenkte personopplysninger, og vil varsle deg og enhver gjeldende regulator for brudd der vi er lovlig pålagt til å gjøre det.

8. LAGRING AV DATA

Vi beholder bare dine personlige opplysninger så lenge som nødvendig for å oppfylle de formålene vi har samlet de inn for, inkludert for å tilfredsstille juridiske, regnskap eller rapporteringskrav.

For å fastslå den aktuelle oppbevaringsperioden for personopplysninger, vurderer vi mengden, typen og følsomheten til personopplysningene, den potensielle risikoen for skade ved uautorisert bruk eller utlevering av dine personopplysninger, formålene vi behandler dine personopplysninger for, og hvorvidt vi kan oppnå disse formålene på andre måter, og gjeldende lovkrav.

Ved lov må vi beholde grunnleggende informasjon om våre kunder (inkludert kontakt-, identitets-, finans- og transaksjonsopplysninger) i ti år etter at de har sluttet å være kunder for skattemessige formål.

Under noen omstendigheter kan du be oss om å slette opplysningene dine: se nedenfor for ytterligere informasjon.

Under noen omstendigheter kan vi anonymisere dine personlige opplysninger (slik at de ikke lenger er knyttet til deg) for forskning eller statistiske formål. I så fall kan vi bruke denne informasjonen på ubestemt tid uten å varsle til deg.

9. DINE RETTIGHETER

Under visse omstendigheter har du rettigheter i henhold til personopplysningslovgivningen i forhold til dine personopplysninger. Disse inkluderer rett til:

  • Be om tilgang til dine personopplysninger.
  • Be om korreksjon av dine personopplysninger.
  • Be om sletting av dine personopplysninger.
  • Nekte behandling av dine personopplysninger.
  • Be om begrensning av behandling av dine personopplysninger.
  • Be om overføring av dine personopplysninger.
  • Rett til å trekke tilbake samtykke.

Du kan se mer om disse rettighetene på: https://www.datatilsynet.no/re...

Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene som er angitt ovenfor, vennligst send oss en e-post på webshop@alfa.no

Du må ikke betale gebyr for å få tilgang til dine personopplysninger (eller å utøve noen av de andre rettighetene). Vi kan imidlertid kreve en rimelig avgift dersom forespørselen din er tydelig ubegrunnet, repeterende eller overdreven. Alternativt kan vi nekte å overholde forespørselen din under disse omstendighetene.

Vi må kanskje be om spesifikk informasjon fra deg for å hjelpe oss med å bekrefte identiteten din og sikre at du har rett til å få tilgang til dine personlige opplysninger (eller å utøve noen av dine andre rettigheter). Dette er et sikkerhetsforanstaltning for å sikre at personopplysninger ikke blir gitt til noen som ikke har rett til å motta den. Vi kan også kontakte deg for å spørre deg om ytterligere informasjon i forbindelse med din forespørsel for å kunne svare deg raskere.

Vi prøver å svare på alle legitime forespørsler innen en måned. Av og til kan det ta oss lenger tid enn en måned hvis forespørselen din er spesielt kompleks eller du har gjort en rekke forespørsler. I slike tilfeller vil vi varsle deg og holde deg oppdatert.

10. TREDJEPARTS LINKER

Dette nettstedet kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder, programtillegg og applikasjoner. Hvis du klikker på disse koblingene eller aktiverer disse tilkoblingene, kan det være mulig for tredjeparter å samle inn eller dele opplysninger om deg. Vi kontrollerer ikke disse tredjepartsnettsider og er ikke ansvarlige for deres personvernerklæringer. Når du forlater nettstedet vårt, oppfordrer vi deg til å lese personvernserklæringen på hvert nettsted du besøker.

11. INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

Du kan sette nettleseren din til å nekte alle eller noen informasjonskapsler, eller for å varsle deg når nettsteder angir eller får tilgang til informasjonskapsler. Hvis du deaktiverer eller nekter informasjonskapsler, må du være oppmerksom på at enkelte deler av dette nettstedet kan bli utilgjengelige eller ikke fungerer som de skal. For mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker, vennligst se alfa.no/kundesenter/personvern/informasjonskapsler