Andreas Orset fra Ski er Alfas «Eventyrer». Blant 1030 søkere på jobben, og gjennom en grundig utvelgelsesprosess falt valget tilslutt på 23-åringen fra Ski i Akershus. Etter en periode med forberedelser venter en eventyrlig og lang gåtur for Eventyrer-Andreas.

Da vi utlyste stillingen som eventyrlysten produkttester for våre friluftssko, raste søknadene inn. 1030 ble til 30, 30 ble til 10, og tilslutt én «Eventyrer». Etter en finaleleir ledet av ekspedisjonsveteran Aleksander Gamme, falt valget på Andreas.

Jobben innebærer å gå tur i minst et år, og samtidig være ambassadør for Norge som tur og friluftsland. Prosjektet er et samarbeid mellom Alfa Sko, Norsk Friluftsliv og Visit Norway.

–Andreas er en usedvanlig flott, dyktig og solid «Eventyrer». Han har fra dag én vist en utrolig iver og engasjement for stillingen og prosjektet. Han kan skrive, fotografere og ikke minst er han en friluftsmann. Alt vi så for oss at «Eventyreren» skulle være. Jeg er sikker på suksess med Andreas i våre sko, smiler Pål Olimb, administrerende direktør i Alfa Sko.

Investering i turglede

Til daglig studerer Andreas, eller Eventyreren som han heretter skal hete, økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen. En hverdag som er milevis unna det som venter.

–Jeg gleder meg vilt til å sette ut på eventyr. Dette er virkelig drømmejobben. Jeg har alltid likt å være i naturen og gå tur, og gleder meg til å dele både sko- og turerfaringer. Nå ser jeg fram til varme sommerdager og fuglekvitter, men gleder meg nesten mest til de kalde vinternettene i teltet, sier Eventyreren Andreas Orset.

Når jobben starter skal Eventyreren ekstremteste Alfas sko ved å gå langt. I tillegg skal han spre turglede og vise frem mulighetene for både enkle, og ikke fullt så enkle turer rundt om i landet. Eventyreren håper folk vil være med på ferden, og følge ham via bloggen.

–Andreas kommer garantert til å spre turglede. Han er en positiv og omgjengelig type, med den rette innstillingen. Han lever og ånder for friluftsliv og er i tillegg en god formidler, både gjennom tekst, bilde og video. Vi gleder oss til å samarbeide med ham, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Eventyrerens sko skal være snøret klare i juni. Da legger han ut på kryss, tvers, langs, opp og ned gjennom Norge. Håpet er at Eventyreren skal inspirere til friluftsglede, og få folk opp av sofaen. Oppfordringen om et mer aktivt liv, og betydningen dette har for folk helse er et viktig bakteppe, når Eventyreren plystrer sine vandringsviser.