Utstyr

 • Sponsorer

  Sponsorer

  I mitt år som ALFAs Eventyrer er godt utstyr, mat og klær helt nødvendig for å kunne leve med elementene sommer som vinter. Jeg setter store krav til utstyret og er så heldig å samarbeide med svært gode merkevarer innen friluftsutstyr, bekledning, mat og snacks. Her følger en liste over det jeg bruker. 

 • Devold - Ullbekledning

  Devold - Ullbekledning

  For å holde varmen både vinter og sommer har jeg gode erfaringer med Devolds ullbekledning. Ull er for meg det naturlige valget hele året og er både varmt, komfortabelt og pustende. Devolds plagg er dessuten motstandsdyktig mot lukt og holder meg varm selv når jeg er gjennomvåt. Plaggene er perfekt for lange ekspedisjoner så vel som kortreiste eventyr. 

  Over- og underdeler
  Devold har lang erfaring med å kle opp både polfarere og eventyrere, og har ullbekledning til alle klima og årstider. Til sommerbruk har jeg hatt tynn og lett merinoull som har føltes myk og god mot huden, og transportert fuktighet på en svært god måte. Seriene Devold® Energy og Devold® Breeze har vært med meg på turen så langt. Nå som jeg går kaldere dager i møte øker også tykkelsen på ullbekledningen jeg bærer med meg. Jeg tenkte å gå over til Devold® Hiking og Devold® Expedition i tiden som kommer. 
  Ullgenseren Devold Alnes har blitt en stor favoritt! Dette tradisjonelle trikkeplagget er utrolig stilig og lite føles bedre enn å ta på seg ullgenseren etter en lang dagsmarsj. 

  Ulltilbehør
  Ull er supert både på over- og underkropp, men også på hode, hals, hender og føtter er ull et uslåelig materiale. For at turopplevelsen skal bli så fin som mulig har jeg med meg lue, headover, votter, hansker, boxere og sokker fra Devold. 

 • Helsport - Friluftsutstyr

  Helsport - Friluftsutstyr

  Når naturen er ditt hjem i over ett år blir kravene til friluftslivsutstyr naturligvis høye. Jeg har alltid vært glad i utstyr fra Helsport og deres utstyr ble derfor også foretrukket på denne turen. 

  Ryggsekker
  Ryggsekkene i X-TREM-kategorien har blitt mine gode følgesvenner. Mitt oppdrag som skotester og blogger krever en god del utstyr og jeg har kommet frem til en bæreløsning som fungerer godt. Jeg benytter en Helsport Svalbard 110L sekk med en Helsport Snota X-TREM 40L fastspent under topplokket på storsekken. Løsingen gir meg en sekk på opp mot 150L, og jeg får plass til alt det utstyret, maten og klærne jeg trenger på denne turen. Ved siden av at to-sekk-systemet gir meg større volum er det også svært praktisk mtp. at jeg til en hver tid har tilgjengelig en mindre sekk som kan bli med meg opp på toppturer og på turer der storsekken blir overflødig. 

  Soveposer
  Helsport er kjent for sine gode soveposer. Til de varme nettene bruker jeg Helsport Vestfonna. En lett 3-sesongs dunsovepose for fleksibelt bruk. Jeg har sovet utrolig godt i den posen! Da Vestfonna har komfortlimit på 0 grader vil jeg snart supplere med Helsport Kongsfjorden som er en 2-i-1 ekstrempose med innerpose i dun og ytterpose i fiber. Tanken min er å begynne med å tre ytterposen over Vestfonna. Ytterposen er nemlig en en komfortabel sommerpose og løsningen vil gi meg en god natts søvn ved noen beskjedne minusgrader. Når gradenstokken synker ytterligere bytter jeg ut de to posene med innerposen til Kongsfjorden og får en utmerket dunpose for normale vinterdager. Ved mer ekstreme forhold tar jeg igjen frem ytterposen til Kongsfjorden og benytter 2-i-1 løsningen til Kongsfjorden, hvilket gir meg en ekstrempose med T-Lim på -35 grader. 

  Telt
  For sommer og tidlig høst har jeg brukt Helsport Fjellheimen Superlight Camp 2. Teltet gir meg den perfekte kombinasjonen av vekt og komfort. Det veier imponerende 1,6 kg og gir meg god plass både inne i innerteltet og i ytterteltet, noe jeg setter stor pris på når det regner for fult.
  For vinterbruk fortsetter jeg med Fjellheimen-serien som gir meg optimal komfort og lav vekt. Fjellheimen X-TREM Camp 3 har jeg brukt litt tidligere og skal snart tas i bruk på nok et eventyr. 

  Fjellutstyr
  Helsport leverer også annet fjellutstyr, deriblant fjellduk, liggeunderlag, vanntettposer, bivuaksko og myggnett. 

 • Åsnes - Skiutstyr

  Åsnes - Skiutstyr

  Åsnes har i over 90 år produsert ski beregnet på tøft bruk. De har spesialisert seg på tur- og ekspedisjonssegmentet og da er det kanskje ikke så rart at Åsnes ski og staver blir et naturlig valg for meg når jeg skal ha toppkvalitetes skiutstyr til vinterens eventyr. 
  Til vinteren skal jeg variere mellom å tilbakelegge lange distanser med ski og pulk, og gå toppturer med fartsfylte nedforkjøringer. Jeg har derfor gått for de splitter nye Åsnes Amundsen Fram med BC binding for lange strekk med pulk og oppakning. For toppturer skal Åsnes Falketind 68 med 75mm binding bli min nye følgesvenn. 
  Åsnes Polar Expedition staver kommer også til å følge meg gjennom vintermånedene. 

 • Amundsen Sports - Ytterbekledning

  Amundsen Sports - Ytterbekledning

  Komfort, funksjonalitet, allsidighet, tilpasningsdyktighet og slitestyrke er faktorer jeg ser på når jeg velger ytterbekledning. Man finner ikke klær som treffer bedre på alle disse områdene enn Amundsen Sports. I en årrekke har fjellfolk sverget til anorakken og det ikke helt uten grunn, den er enkel, komfortabel og selv er jeg stor fan av å ha en stor lomme på brystet. Der er det plass til kart, kompass, solbriller og ellers det du måtte ønske å ha tilgjengelig til en hver tid. Amundsen Sports er kjent for bruken av nikkers, noe jeg føler er sterkt undervurdert fra andre klesleverandører. Du finner ikke et mer behagelig og tilpasningsdyktig klesplagg for bena. Blir det varmt tas enkelt og greit gamasjene av og strømpene kan trekkes ned for å få god lufting til bena. Genialt! Klærne er myke, nærmest lydløse og veldig stilige. Skal man være eventyrer finnes det ikke mer eventyraktige klær! 

 • Fjellpulken - Pulk

  Fjellpulken - Pulk

  Med vinteren kommer også behovet for ytterligere mat og utstyr. Det blir en god del ekstra kilo som skal fraktes rundt i landet og da er det jo glimrende at ting kan dras fremfor å bæres. Storsekken byttes ut med pulk fra Fjellpulken og jeg ser frem til å kunne unne meg litt ekstra velferd uten å måtte tenke så ekstremt mye på vekten. Pulkene fra Fjellpulken har vært gode følgesvenner på tidligere turer og det er en glede å kunne ha med det som trolig er markedets beste pulk ut i Norges vinterkledde landskap. 

 • Adventure Food - Turmat

  Adventure Food - Turmat

  På tur er næring helt essensielt! For meg som er på en litt lenger tur en de aller fleste må jeg være nøye på å få i meg nok og riktig næring. Jeg stiller store krav til den maten jeg daglig inntar og har kommet over Adventure Food som har en perfekt balanse mellom protein, fett og karbohydrater. Dessuten blir Adventure Food stadig best i test med sine smaksrike retter. Jeg har tidligere spist veldig mye turmat fra ulike produsenter og noe av det jeg synes er best med Adventure Food er rettenes ulike konsistenser og følelsen av friske ingredienser. Mat veier mye og da er det spesielt fint at alle kiloene med mat er god og næringsrik! 

 • Orkla Confectionery & Snacks - Kjeks, nøtter, potetgull og sjokolade

  Orkla Confectionery & Snacks - Kjeks, nøtter, potetgull og sjokolade

  Med et høyt aktivitetsnivå trenger jeg jevnlig påfyll av mat og snacks for å holde energinivået på et tilfredstillende nivå. Orkla er markedsledere innen godteri, kjeks og snacks i Norge og sørger for at jeg får i meg nok energi når jeg er ute og går med tung sekk. Nidar, Polly, Bixit, Smash, Stratos, Kims og ikke minst Bamsebums er noe av det jeg kommer til å ha i sekken til en hver tid. Når jeg har gått langt og kjenner kreftene er i ferd med å gi seg er det alltid godt å lette på humøret med en Bamsebums eller fem. 

 • Beef Jerky Norge - Tørket kjøtt

  Beef Jerky Norge - Tørket kjøtt

  Da jeg i høst traff Randi Skaug ble jeg tipset om å spise tørket kjøtt eller fisk for å få i meg tilstrekkelig med protein. For meg ble Beef Jerky fra Jack Links redningen. Jeg trenger ikke lenger være redd for proteinmangel og kan kose meg med det som både fungerer som snacks og tilbehør til måltidene. Beef Jerky veier lite, kommer i mange varianter og gir mye næring, perfekt å ta med seg på små og store eventyr! 

 • Pinewood - Jaktbekledning

  Pinewood - Jaktbekledning

  Jakt krever slitesterke og lydløse klær. Pinewood leverer klær av ypperste kvalitet, og holder meg varm og tørr under alle værforhold. De har et praktisk design og sitter svært godt. Med jaktbekledning fra Pinewood kan jeg fokusere på jakta og legge utfordringer knyttet til vær og vind til sides. 

 • Sweet Protection - Hjelm

  Sweet Protection - Hjelm

  Det er ingen hemmelighet at jeg i jobben som eventyrer er i aktiviteter og kommer situasjoner som kan medføre en viss risiko. Risikovurdering blir en naturlig del av hverdagen og beskyttelsesutstyr blir med på tur om jeg ferdes i svært bratt terreng, i rasutsatte områder, i stor fart eller lignende. Av Sweet Protection har jeg fått deres IGNITER ALPINISTE HELMET, en hjelm som er designet for bruk av profesjonelle fjellguider til klatring så vell som skikjøring. Hjelmen tåler svært mye, er lett, komfortabel og har feste for hodelykt. En hjelm som skapt for mitt bruk.