Hei! Andreas heter jeg, og bikket nettopp 24 år. Hver morgen våkner jeg til lyden av en sildrende bekk eller kvitrende fugl. Verken klokka eller kalenderen bestemmer dagen. Tenk å være ansatt for å gå tur ved norske fjorder og fjell. Ikke bare skal jeg teste norske høykvalitets-sko i sitt rette element, men i samarbeid med Norsk Friluftsliv og Visit Norway skal jeg også formidle turglede, vakker natur og bortgjemte perler. Forhåpentligvis vil mange bli inspirert til å komme seg ut og oppleve en brøkdel av det jeg får se

Noen knappe dager før debuten som profesjonell «Eventyrer» fullførte jeg en bachelorgrad ved Norges Handelshøyskole. Nå har jeg lagt ut på en tur som er ganske annerledes enn den hverdagen jeg er vant til. Allikevel har jeg fra tidligere med meg rikelig med friluftserfaring fra både egne turer i inn- og utland, så vel som fra fjernoppklaringseskadronen i Hæren. 

Alfas Eventyrer - Andreas Orset

Alfas Eventyrer - Andreas Orset

Dette er virkelig drømmejobben. Jeg har alltid likt å være i naturen og gå tur, og nå gleder jeg meg til å oppdage enda flere steder i Norge og dele både sko- og turerfaringer. Håper vi sees på en sti nær deg.

En film av Mustasj Filmproduksjon

Rute

Områder jeg har besøkt: 

 • Juni/juli: Jotunheimstien, Besseggen og Vinjerock
 • August: Lyngen, Tromsø, Senja, Andøya, Vesterålen, Steigen og Lofoten. 
 • September: Lofoten, Fjellfilmfestivalen, Rjukan og Sørmarka.
 • Oktober: Lygna og Bodø/Salten. 
 • November: Hallingdal (Nes, Flå, Geilo, Skarveheimen)
 • Desember: Hordaland og Hallingdal. 
 • Januar: Oslo, Rondane/Dovre, Røros og Telemark.
 • Februar: Sjusjøen, Finnmark og Indre Troms.
 • April: Hardangervidda

Tentativ reiserute: 

 • April/mai: Møre&Romsdal og Sogn&Fjordane.
 • Juni: Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland.
 • Juli: Hedmark og Vinjerock.
Om prosjektet

22. juni 2016 la jeg ut på mitt hittil lengste eventyr. Ut fra 1030 søknader ansatte Alfa Sko nettopp meg til å gå tur i overkant av et år. Hovedoppdraget er å bidra til å få flere nordmenn i aktivitet og oppdage turgleden. For hvem har sagt at man må bevege seg inne i et svett treningsstudio? Gjennom denne bloggen, sosiale medier og engasjement i lokalmiljøer skal jeg vise hvilke fantastiske turmuligheter og opplevelser verdens vakreste gymsal, den norske naturen, har å by på. Parallelt med dette skal jeg også drive produkttesting for Alfa Sko, for å bidra i Alfas mål om å tilby en bedre turopplevelse. Turen, og prosjektet, er ambisiøst og krevende, og med meg på laget har jeg noen fantastiske samarbeidspartnere.

Visit Norway ønsker å vise frem Norges vakre natur og mulighetene det tilbyr innbyggerne. Gjennom sitt nettverk tilbyr de prosjektet uvurderlig, praktisk bistand og «Eventyreren» fungerer som katalysator for Visit Norways budskap.

Som paraplyorganisasjon for 16 norske friluftslivsorganisasjoner jobber Norsk Friluftsliv for å fremme friluftslivsglede og få enda flere ut naturen – over hele Norge. Visjonen er «Friluftslivs- og naturopplevelser; oftere og for alle»!  Dette er et mål som «Eventyrerens» misjon harmonerer perfekt med.

Den norske skoprodusenten, Alfa Sko, er initiativtager til prosjektet og arbeidsgiveren til «Eventyreren» Andreas. Alfa Sko produserer ski- og tursko med mål om å bidra til bedre turopplevelser gjennom en unik kombinasjon av kvalitet og komfort.