I dagene fremover kan det være lett å føle seg umotivert, og mange vil kjenne på en redsel og usikkerhet rundt fremtiden. Mange er permittert, mistet jobb eller hjemme i karantene.

Selv om det fleste må være hjemme i nærområdet er det fortsatt mulighet å finne spennende ting å holde på med. Det viktigste er å holde motet oppe og ikke gå inn i en gråsone.

I Norge er vi litt bortksjemt på fin natur. Du skal ikke lete lenge etter en natursti eller skog. I følge NHI er det lov, selv i karantene å ta en tur ut med avstand på 1-2 meter fra andre utenom familien.

I en pressekonferanse lørdag oppfordret Linda Granlund fra Helsedirektoratet nordmenn om å komme seg ut:

– Frisk luft er viktig. Vi vil oppfordre alle som ikke er i isolasjon eller syke til å komme seg ut, gå på tur eller ta en joggetur

Hun oppfordrer derimot også til å holde avstand.

– De samme reglene gjelder her også. Hold avstand til hverandre. Vi oppfordrer til at turen starter hjemme og ikke med kollektivtransport eller fulle parkeringsplasser, sier Granlund

Flere steder i landet har nå begynt å se litt vårlige tendenser, det er lite snø og skogsløypene begynner å spire frem. Andre deler av landet har så mye snø at det er vanskelig å trå utenfor døren.

Nå som alle er låst til sitt eget område betyr det en begrensning på det vi er vandt til, og det må vi forholde oss til. Dersom vi skal komme oss ut av dette er vi nødt til det.

Vi vil gjerne gi deg gode tips til aktiviteter du kan gjøre i hjemmet og vise at det er mulig å få de gode opplevelsene selv uten påsketuren til hytta.

Alfa eventyreren

5 tips til å holde på humøret.

# 1 TA LUNSJEN UTE

Det beste fri rommet vi har nå er naturen ute.

Pakk deg en lunsj og ta den med ut på tur enten i skogen, parken eller balkongen. Den daglige dosen av frisk luft kan gjøre mye for humøret og psyken i tiden fremover.

#2 Ta deg en treningstur i terrenget

Vi oppfordrer til egen trening og mosjon. Det er svært viktig å holde kroppen i god form slik at du er bedre rustet til den dagen hverdagen er på plass igjen. Du vil trenge energien da. Er det noe Norge har mye av, så er det turstier.

#3 Overnatt ute

Flere har nå begynt å tenke litt utenfor boksen, etter Norge fikk forbud mot å dra på hytter har det nå kommet frem flere kreative løsninger. Noen velger å ta med teltet på balkongen, andre tar det med til skogen med utsikt over byen. Det er mange muligheter å overnatte andre steder enn hjemme.

Bruk kreativiteten.

#4 Ta en vedlikeholdsjekk av utstyret

Med mye tid til overs kan det være lurt å ta en liten utstyrsjekk og se om det er noe du kan reparere.Gi skoene en skinn puss, sy lapper på klær som har fått et hull, eller lag noe nytt av det du har. Det er mye spennende som kan komme ut av noe du har liggende. Med det kan du gjøre noe som er bra for deg selv og miljøet.

Les mer om hvordan du kan vedlikeholde skoene dine på best mulig måte her

#5 Planlegg din neste tur

Du har kanskje planlagt en tur fremover som brått har blitt kansellert, eller står i fare for å bli avlyst.

Det er dessverre mange turer som vil ikke blir gjennomført og det er viktig å tenke fremover. Hva med å planlegge en ny tur, finne nye destinasjoner i Norge og lage en utstyrsliste? Det er mye som er uklart nå og vi håper at hverdagen er tilbake til det normale om ikke så alt for lang tid.

ALFA stiller alltid opp med turskoene, selv i denne vanskelige tiden.

Ta vare på deg selv og dine.

Print blogginnlegg her