Alfa skisko er tørre og varme skisko som er isolert, pustende og vanntette.

ALFA standard

– Varme skisko til barn, dame og herre -
Alfa leverer varme skistøvler som holder føttene tørre og komfortable.

Som eneste skiskoprodusent i verden lager Alfa GORE-TEX langrennsko. GORE-TEX membranen gir pustende og vanntette egenskaper til skoen som gjør at du ikke trenger bekymre deg for at føttene skal bli våte av svette eller snø. Les mer om egenskapene til GORE-TEX i skisko her.

Alfa skisko er også ekstra isolerte mot den kalde snøen. Ekstra isolerte skisko holder føttene varme, og er det klare valget til de som går lange skiturer, er ute i kulden eller bare fryser lett på føttene. Alfas varme skisko er også ypperlige til trenere og turgåere som står mer stille og ikke ønsker å fryse på føttene.

Det er det vi kaller ALFA standard

Perfekte skisko til felleski

Felleski har for mange revolusjonert skiopplevelsen. Med felleski trenger du ikke å planlegge smøring av skiene i forkant av turen. Du vil ha feste uansett om det er sørpeføre eller kald vintersnø. For å gjøre felleskiopplevelsen komplett, er varme og vanntette skisko et must. Da behøver du ikke å bekymre deg for om snøen er sørpe våt i påsken eller knirketørr i jula.

ALFAs unike isolerte, vanntette og pustende skisko er de perfekte felleskiskoene for enkle og gode skiopplevelser. 

En av våre testere gjorde en ekstremtest av ALFA skiskoene etter å ha gått 2 timer i sørpeføre på våren. Se hvordan skisko testet på sørpeføret i videoen under:

 

Hvordan velge skisko?

Mange lurer på «hvilken skisko bør jeg velge» og «hvilke skisko er best til meg»? For å velge rett skisko så må man tenke gjennom hvilke skiturer man skal bruke skiskoene til. Les om sko for de ulike bruksområdene under:

Hvilken skisko er best?

Skisko til konkurranse og trening

Langrennssko til konkurranse og trening gir større kraftoverføring til underlaget, har en tettere passform og er lettere enn turskisko. Ofte er da skoene ikke like godt isolert, noe som gjør at man lett blir kald på føttene om det er kaldt eller vått. Enkelte konkurranseskisko er laget i et materiale som gjør de vanntette, men som ikke puster. Når man går på ski, og ikke minst konkurrerer så svetter man på føttene. Denne fuktigheten samles da i skiskoen som ikke puster og man blir våt på føttene. Og er man først våt på føttene blir man også fort kald når det er minusgrader.

Varm klassiskmodell for aktive skiløpere som ønsker varme og tørre føtter på trening og i konkurranse, uansett distanse, vær eller temperatur.

Med ALFAs konkurranseskisko får du derimot i pose og sekk. ALFA EXC Advance GTX er en god racingsko som er ekstra isolert i sålen og har pustende og vanntett GORE-TEX. I tillegg har skoen god stabilitet og en spesialutviklet såle som sikrer god kraftoverføring i frasparket. Skiskoen passer både til dame og herre. 

ALFA EXC Advance GTX skisko til dame finner du her

ALFA EXC Advance GTX skisko til herre finner du her

Skisko til staking

Staking har de siste årene blitt en meget sentral del av klassisk langrenn. En stakesko til langrenn er viktig at er så stabil at man enkelt kan holde balansen i utforkjøringer og at det er lett å holde skiene parallelt utenfor sporet. Tradisjonelt var det vanlig å bytte mellom teknikkene i klassisk langrenn. I diagonalgang og dobbeltak med fraspark får føttene mye bevegelse og god blodgjennomstrømning. I staking er føttene mye mer passive og man kan lett bli kald på føttene når man har staket i noen timer.

ALFA EXC Advance GTX er designet for å være en topp stakeskisko, med ekstra stabilitet og isolasjon som gjør at skiløperen ikke blir kald på føttene selv etter mange timer i sporet uten mye bevegelse av føttene.

Rulleskisko med GORE-TEX er ypperlig i regn og høstvær

Beste skisko til rulleski

Det finnes sommerskisko som er luftige på de varmeste dagene, men visste du at du også kan bruke din vanlige langrennsko til rulleski?

ALFA EXC Advance GTX med vanntett og pustende GORE-TEX er den beste skiskoen til rulleski på fuktige dager gjennom sommeren og kanskje spesielt på høsten. Med vanntette rulleskisko holder du føttene komfortable hele økta og kan holde teknikken helt til snøen kommer. Les mer om bruk av GORE-TEX skisko til rulleski.

Vær oppmerksom på at skisko slites hurtigere ved bruk på rulleski. Husk å skylle av skoene godt etter bruk og tørke de i maks 40 grader for å forlenge levetiden om de brukes på rulleski. Ikke tørk sko på gulv med varmekabler eller varmerist ettersom det kan bli for varmt for limet i sålene.

ALFA Trac A/P/S XL GTX er en ekstra bred, fullgod racing langrenssko.

Skisko med bred lest

Racingsko har ofte tette passformer for at skoen skal sitte godt rundt foten. I Norden har mange bredere føtter, og det har Alfa tatt på alvor. ALFA Trac A/P/S XL er en ekstra bred versjon som er ypperlig for deg som har brede føtter, men ønsker en fullgod racing langrennssko. Det er en lett og varm classic toppmodell. 

ALFA er den eneste leverandøren på markedet med GORE-TEX i konkurranseskisko, så den holder føttene både tørre og varme hele rennet.

Les mer om ALFA Trac A/P/S XL her

Skisko til tur og trening

Turskisko er laget for å holde føttene varme og komfortable hele turen. Disse skoene har ofte mer isolasjon både mot snøen og i yttermaterialet. For nybegynnere og de som skal gå sine første turrenn så kan en varm tursko med racingegenskaper være en ypperlig sko som gjør at de kan nyte skiturene.

Når det er den gode skiopplevelsen som teller er Go Advance GTX en svært komfortabel, stabil og varm skistøvel.

Varme skisko til dame og herre

ALFA Go Advance GTX er en varm skisko som isolerer godt både i sålen og innerskoen, men som har et racingpreg over seg. 

Dette er en perfekt sko for den som ønsker gode skiopplevelser både når de langer ut og når de bare nyter. Skitrenerens førstevalg og en innertier for de som skal gå Birken eller Vasaloppet og samtidig er opptatt av komforten. 

ALFA Go Advance GTX skisko til dame finner du her

ALFA Go Advance skisko til menn finner du her

Komfortabel og varm skisko for lengre turer i skiløypa. GORE-TEX laminert til fleece, for å gi varme føtter på kalde dager.

ALFA Horizon Perform GTX er blant de aller varmeste skiskoene som finnes. Denne skoen har blitt brukt til å krysse Grønland i rekordfart og er det enkle valget for de gode skiturene uansett vær. Skoen er superisolert og har fleecefor. Den høye innerskoen i Horizon Perform GTX holder anklene varme og gjør den til en skisko med god støtte. Det er en optimal skisko for de som ønsker en stabil skisko for å dra pulk, ploge i ujevne nedoverbakker og til å gå i snøen når man tar seg en liten rast. Skoen har også en bred og komfortabel lest som har plass til et par med ekstra sokker på de kaldeste dagene.

ALFA Horizon Perform GTX skisko til dame finner du her

ALFA Horizon Perform GTX skisko til menn finner du her

Varm og komfortabel barneskistøvel for skilek, tur og trening. Produsert med GORE-TEX laminert til fleece for å holde føttene varme på kalde dager.

Varme skisko til barn

La ikke kalde barneføtter ødelegge skiopplevelsen. ALFA Trac Jr GTX er den optimale skiskoen som bidrar til å gi barna skigleden. Den er bygget som en vintersko med god isolering, fleecefor og GORE-TEX. Trac Jr GTX blir meget fort barnas favoritt ettersom de kan bruke den hele dagen uten å bli kalde og våte, både til lek og skigåing.

ALFA Trac JR GTX barneskisko finner du her

Lykke til med valg av skisko!

Print blogginnlegg her