ALFA lanserer nå Impact A/P/S GTX – verdens første fullt reparerbare GORE-TEX tursko. Skoen er designet og utviklet med en unik konstruksjon som gjør det mulig å skifte ut og reparere hver enkelt del av skoen, slik at dine beste tursko skal kunne vare livet ut.

En tursko som kan repareres i stedet for å kastes

ALFA har gjennom sine snart 90 år lange historie alltid vært opptatt av å utvikle produkter med høyest mulig kvalitet, komfort og levetid. Gjennom å ta i bruk ny teknologi og utvikling av et unikt produktdesign, muliggjør ALFA nå et mer bærekraftig alternativ til den typiske bruk-og-kast tilnærmingen som eksisterer i mange bransjer i dag. Gjennom å utvikle og tilby en fullt reparerbar tursko og tilbud av reparasjonstjenester ønsker ALFA å legge til rette for at det skal bli enklere å ta vare på og reparere turutstyret sitt.

– Hovedfokuset vårt er som alltid å utvikle sko i høyest mulig kvalitet og komfort. Ved å investere i et par Impact trenger du aldri mer å bytte ut din beste turkamerat, sier Ingrid Brandth, produktdesigner hos ALFA.

Impact A/P/S GTX skoen har en unik konstruksjon som muliggjør at blant annet såler, kroker og GORE-TEX teknologien som holder skoene vanntette kan skiftes ut, repareres og resirkuleres ved slitasje. Skoen har i tillegg et klassisk og tidløst design i brunt lær, med en konstruksjon som gir høy komfort under hele turen.

Les mer om produktet Impact A/P/S GTX

Les mer om reparasjon

En viktig del av det langsiktige bærekraftsinitativet ALFA For Life™

Lanseringen av Impact A/P/S GTX skoen er et viktig første steg i en større satsning underlagt organisasjonens langsiktige bærekraftstrategi ALFA For Life™. Gjennom ALFA For Life™ ønsker organisasjonen å øke fokuset på bærekraft og det å skape gode løsninger som kan bidra til å redusere dagens hyperkonsum.

Når fabrikken produserer sko som skal vare evig passer de på at alle detaljer blir rett.
Å lage sko er håndarbeid. Impact A/P/S GTX skoen produseres på en av de beste fabrikkene i Italia

Selskapet vil tiden fremover fortsette det kontinuerlige arbeidet med å finne de mest bærekraftige og etiske materialene, komponentene og løsningene – og ønsker å være ærlige og transparente i alle ledd. Lanseringen av Impact A/P/S GTX er en del av denne satsningen, og ALFA kommer til å fortsette arbeidet med utviklingen av nye ALFA For Life™-produkter fremover.

Les mer om ALFA For Life™

Print blogginnlegg her